WAT IS NOU EIGENLIJK EEN VIRTUAL PRIVATE SERVER (VPS)?

Een VPS oftewel Virtual Private Server is een volledige virtuele server die op een fysieke server of zelfs meerdere servers draait. Het voordeel hiervan is dat een VPS enorm schaalbaar is. Het upgraden van een dergelijke server is enorm gemakkelijk. Als de server niet sterk of groot genoeg is voor de website of webapplicatie kan er gekozen worden voor meer CPU-cores, een snellere processor, meer RAM geheugen of meer opslag geheugen. Bij een VPS upgrade wordt extra hardware beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt een VPS ook meestal op meerdere fysieke servers gehost waardoor down-time bijna onmogelijk is.

EN WAT IS EEN DEDICATED SERVER PRECIES?
Als we het hebben over een dedicated server, dan is dit werkelijk een fysieke server. Een dedicated server is minder schaalbaar. Dit komt doordat er werkelijk nieuwe hardware bijgeplaatst moet worden om deze te upgraden. Over het algemeen heeft een Dedicated server meer capaciteit dan een VPS. Een Dedicated server heeft als voordeel dat het voor één klant een compleet fysieke server is. Voor de zware webapplicaties of websites, voornamelijk voor bedrijven, kan zo'n server veel voordelen brengen.

VPS VERSUS DEDICATED SERVER
Voor het gemiddelde MKB is een VPS als hostingomgeving een zeer goede keus. Dit is vanwege de makkelijke schaalbaarheid, geen tot weinig down-time en de lagere kosten tegenover een dedicated server. Voor de grotere bedrijven met zware webapplicaties of websites met grote bezoekersaantallen is een Dedicated server meer geschikt.
INTERESSE?
Wilt u meer informatie? Stuur dan direct een bericht via het contactformulier of bel ons op 045-5415855!
Genders Automatiseringen - Begrijpt Uw Business

©1993 - 2022 Genders Automatiseringen B.V.